Harppaus 3D-tulostinten maailmaan – EduMo hankki 3D-tulostimen

posted in: Ajankohtaista | 0

Yrityksemme on seurannut tiivisti 3D-tulostinten kehitystä ja olemme olleet osallistujina mukana mm. Tredean 3D-akatemia hankkeessa. Ensimmäiset 3D-tulosteemme olemme teetättäneet jo silloin kun 3D-tulostamisesta ei juuri puhuttu eikä tiedetty paljoakaan Suomessa ja oppilaitoksillakaan ei ollut vielä 3D-tulostimia – silloin kun 3D-tulostamisesta ei vielä hypetetty kuten nyt.

Kehityksen seuraaminen sivusta on ollut toki mielenkiintoista ja olemme useampaan kertaan miettineet jo aikaisemminkin oman 3D-tulostimen hankkimista mutta jahkailun jälkeen aina todenneet että ”Ei kannata hommata”.

Toisaalta, jos haluaa todella oppia ja kehittyä jossakin asiassa tarvitaan järeämpiä käytännön toimia – tarvitaan omakohtaista käytännön kokemusta ja epämukavuusalueelle menoa. Päättämättömyys 3D-tulostimen suhteen loppui tänään, kun otimme askeleen kohti uuden oppimista sekä kehittymistä – kun toimistollemme saapui hankkimamme 3D-tulostimen rakennussarja.

Kasausta_3

RakennussarjaKasausta_1

 

Olemme tutkailleet eri 3D-tulostinvalmistajien tarjontaa pitkin kevättä. Halusimme ensimmäisen 3D-tulostimemme osalta suosia kotimaisuutta, edullisuutta sekä meidän tapauksessamme myös paikallisuutta ja hankimme siksi oman 3D-tulostimemme Kangasalla toimivalta Prentalta, joka on tällä hetkellä suurin suomalainen 3D-tulostinten valmistaja.

3D-tulostimen avulla laajennamme osaamistamme sekä tuemme tuotekehitysprojektejamme mm. 3D-tulosteiden/protomallien avulla. Kunhan 3D-tulostin on ensin kasassa, tulemme palaamaan tähän aiheeseen myös jatkossa.