Isot 3D-tulosteet – Creality3D CR-10 Max-tulostin laajentaa ja täydentää 3D-tulostuspalveluamme

Laajennamme 3D-tulostuspalveluamme uudella Creality3D:n CR-10 MAX-tulostimella, joka mahdollistaa todella isojen 3D-tulosteiden toteuttamisen. Tulostimen käyttöönotossa oli aluksi ongelmia, mutta nyt se saatiin toimimaan.

Tämän tulostimen maksimi tulostusalue on kooltaan 450 x 450 x 470 mm ja se antaisi aivan uusia mahdollisuuksia 3D-tulosteiden suunnitteluun ja valmistukseen, mikäli se toimisi. Meillä on vaikeuksia saada oikeata firmwarea laitteelle. Lopulta selvisi että meillä olikin käyttöönotossa vaikeuksia ja firmware olikin oikea. Tulostin ei kykene lukemaan liiallisen pitkiä tiedostonimiä joten ne täytyy lyhentää.

Creality3D:n CR-10 Max-tulostimessa käytetty rungon ristikkorakenne tekee tästä tulostimesta vakaan ja tulostuksellisesti luotettavan. Y-suuntainen liike hyödyntää kahta hihnaa ja kahta moottoria, mikä lisää tulostimen tulostustarkkuutta. Tulostimeen käyvät mm. paksuudeltaan 1.75 mm PLA-, TPU-, PETG- ja muut selluloosapohjaiset filamenttilangat. Pienin seinämäpaksuus, johon tulostimella päästään on 0.10 – 0.40 mm luokkaa. Toisaalta tämä on hieman hitaampi kuin aikaisemmat tulostimet meillä on, ja samalla kaksi kertaa niitä kookkaampi. Tämä tarkoittaa että tulostukset ottavat paljon aikaa.

Vaikka käyttöönotto oli hankalampaa kuin odotimme, emme kanna kaunaa yritykselle joka tämän tuotteen valmisti, ajatus oli alusta asti kokeilla ja tutkia isoja tulostinalustoja ja tartuimme tarjoukseen joka laitteesta oli . On tosin hyvin ikävää että maksaville asiakkaille heitetään sitruunoita joiden toimimaansaattaminen aiheuttaa tolkutonta vaivaa. Pahiten meitä on häirinnyt hankalassa paikassa oleva korttipaikka, johon täytyy ylettyä että laitteen firmware -ohjelmiston voi päivittää. Lisäksi laitteessa on kahdet firmwaret jotka asennetaan molemmat täysin eri tavalla laitteeseen.

Laitteen innoittamana lähdemme ottamaan selvää miten ajo-ohjelmistoja 3D-tulostimissa voisi parantaa.

Tulostin oli käyttökelvoton pitkiä aikoja. Mikäli kenelläkään olisi ollut tarvetta isoille 3D-tulosteille sillä välin, olisimme asiakkaan luvalla siirtäneet projektin Prenta Oy:lle. Olemme aikaisemmin tehneet näin muutoinkin silloin kun tulostusprojekti on ollut liian suuri omalle tulostimelle. Asiakas on saanut meiltä apua tuotteen tulostuttavuuden kanssa, jota meillä on ollut jakaa koska olemme osaltamme päässeet tulostamaan itse. Prenta:lta alunperin ostimme ensimmäisen tulostimemme ja se on yhä hyvä ja toiminnassa.

Tulostamme nyt jälleen koetulostuksia että saamme selville mitä kaikkea meidän tarvitsee ottaa tällä kyseisellä laitteella huomioon. Ensimmäinen tuote on pöytäkoroke, joka luodaan osittain nurkkaan jääneistä panelinpätkistä. Tämä on juuri ja juuri liian suuri aikaisemmille tulostimille mitä meillä on (Prusa i3 tai Prenta).

Tältä ensimmäinen tuloste näyttää sisältä. Kappale ajetaan 20% täytöllä.
Valmis 7cm korkea koroke näytölle
Valmis pöytäkoroke, pöytälevyllä on noin 3mm tilaa sivuttain lokosessaan.

Tulostimen täyteen toimintaasaattaminen saattaa vielä kestää muutamia viikkoja, mutta nyt pystyy tulostamaan. Meidän kenties täytyy tulostaa uusia osia jotta saamme tulostimen suutinpään toimimaan halutulla tavalla. Ohjelmapäivitys korjasi enimpiä vikoja laitteen toiminnassa.

4.9.2020: Viestiä päivitetty vastaamaan tilannetta kun luulimme että firmware olisi asentunut väärin. Lisäksi yritämme vielä ottaa Creality:yn sekä meille tuotteen myyneeseen yritykseen yhteyttä ja katsomme mitä käy. Jos laitteen vain saa toimimaan niin tämä voisi olla todella hyvä kone, etenkin pienillä parannuksilla, jotka voitaisiin myös tällä kertaa jakaa.

6.9.2020: Saimme tulostimen toimimaan, vaikuttaa siltä että tämä nyt lähtee toimimaan hyvin.

7.9.2020: Jälki on vielä rosoista, mutta pöytäkoroke tuli valmiiksi.