Uusi Teollisuus -messut & Advanced Engineering 2019 – Protech

Kävimme tutustumassa messuvieraina ensimmäistä kertaa Tampereella järjestettyihin kaksipäiväiseen teollisuuden kunnossapidon, työturvallisuuden ja palveluiden ammattimessuihin sekä valmistavan teollisuuden ammattitapahtumaan. Messut järjestettiin kolmatta kertaa ja mukana näillä Tampereen messuilla oli yhteensä 110 näytteilleasettajaa.

Messutapahtumassa lukuisat asiantuntijat jakoivat case-esimerkkejä Suomen teollisuudesta. Lisäksi tapahtumassa esiintyneet puhujat kävivät läpi työelämän muutoksia ja tekoälyn tuomia mahdollisuuksia teollisuudessa ja tarjosivat messuvieraille uusia näkökulmia aihealueisiin liittyen.

Me kävimme etsimässä messuilta uusia potentiaalisia bisneskumppaneita, tutustumassa alan tarjontaan sekä tervehtimässä vanhoja pitkäaikaisia asiakkaita.

Protech

Mielenkiintoinen messuosasto, jossa vierailimme kuului Protech:lle, joka on Pohjoismaiden johtava 3D-tulostimien  ja CAD/CAM-järjestelmien jälleenmyyjä.

Protech on myynyt yli 1 500 3D-tulostinta ja tuhansia CAD/CAM-järjestelmiä Pohjoismaissa. Heillä on toimipaikat Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa.
Protech tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja sekä koulutus- ja tukipalveluita seuraaville aloille: Materiaalia lisäävä valmistus (AM) – pikavalmistus (RP) – puutuoteteollisuus – koulut ja koulutusorganisaatiot. Protech:n valikoimasta löytyvät 3D-tulostimet laajasti eri 3D-tulostusmenetelmille koskien muovia ja metalleja.

 

Protech:n messuosastolla Country Manager Jari Laine esittelemässä 3D-tulostuksen mahdollisuuksia. Messuosastolla näki hyvin laajasti missä vaiheessa 3D-tulostus on tällä hetkellä menossa.

 

− Parhaimmillaan 3D-tulostamalla on mahdollista valmistaa suoraan kuluttajille käyttöön soveltuvia monivärisiä tuotteita yhdellä tulostuksella.

− Kunhan 3D-tulostustekniikka vielä kehittyy ja nopeutuu se alkaa yhä enenevässä määrin haastaa nykyiset tuotantomenetelmät kilpailukykyisyydellään. Tosin nykyiselläänkin 3D-tulostuksella on paikkansa räätälöityjä tuotteita, piensarjoja, prototyyppejä ja tuotannon apuvälineitä tehtäessä. Esimerkiksi hiilikuidulla lujitettuja muoviosia on menestyksellisesti käytetty mm. tuotantojigeissä ja lopputuotteissa. Erityislaatuisista materiaaleista voidaan tulostaa osia jopa lentokoneisiin, joissa vaatimukset ovat tunnetusti korkeat. 3D-tulostuksella on mahdollista merkittävässä määrin nopeuttaa tuotteiden tuotekehitystä ja alentaa tuotantokustannuksia. Samoin se on monesti käytännössä ainoa mahdollinen valmistusmenetelmä erilaisissa lääketieteen sovelluksissa, kertoo Jari Laine Protech:lta.